Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.
Copiii și adolescenții în dezvoltarea lor se confruntă cu situații diverse la care nu știu cum să se raporteze (apariția unui mou membru al familiei; începerea creșei/grădiniței/școlii; neadaptare socială, conflicte în familie), nu știu cum să le facă față și cum să-și gestioneze emoțiile pe care le resimt. Astfel, poate apărea agitația, nervozitatea, agresivitatea, anxietatea, izolarea, inhibiția, problemele de comunicare si relationare.
Unii copii se pot retrage, manifestă conduite bizare, deficit de atenție, timiditate excesivă, fobii, tulburări somatice cu cauză psihică, tulburari ale somnului, tensiune emoțională, incapacitate de a se relaxa. Aceste simptome mai pot conduce și la dificultăți de învatare, eșec școlar, absenteism, abandon.
Copiii și adolescenții pot fi învățați să-și identifice, exprime și gestioneze propriile emoții într-un mod sănătos, să comunice și să găsească soluții la dificultățile cu care se confruntă. În acest sens este importantă atât susținerea și implicarea familiei, cât și și colaborarea cu psihoterapeutul.